Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=4BfKFCOCJe8
Adobe Creative Jam

Een app realiseren

in slechts 3 uur.

April 2019 hostte Adobe een designcompetitie in het Machingebouw in Amsterdam. Voor dit event waren er 20 designers uit heel Nederland uitgekozen om te participeren in een 3-uur durende wedstrijd om met behulp van Adobe XD een app te realiseren. Gezien ik al Adobe XD gebruik sinds de allereerste beta-periode, was ik erg enthusiast om deze tool in actie te zien.

Slechts minuten voor de start van de competitie kregen we het thema waar de app om zou draaien. Het gehele proces van ontwerpen, prototypen en testen is een interessante uitdaging opzich, en zeker als er een zeer strak tijdslimiet aanwezig is. Desalniettemin zijn we geëindigd op een respectabele derde plaats.

Het oplossen

van een probleem

Met het “Amsterdam 2030” thema, wilden wij een probleem oplossen dat herkenbaar is onder de Amsterdammers, en steeds erger wordt. De fietsen blokkeren wegen, drukke straten en komen zelfs in de grachten terecht. We hebben een betere manier nodig om onze fietsen te kunnen traceren, en hiermee ook meteen de hoeveelheid gestolen of verloren fietsen terug te dringen. Dit idee gaat gepaard met een nieuwe social-feature, waarmee je je vrienden kunt vinden en opzoeken.

Bekijken op Behance

Het uiteindelijke

eindresultaat

De app heeft een welkomstscherm, die de gebruiker naar het dashboard leidt. Met behulp van het interactieve tegel-design voor de navigatie, kunnen gebruikers direct hun persoonlijke informatie en accountgegevens zien, of uitloggen. De social-features maken de app een plezier om te gebruiken voor zowel de gebruiker als zijn/haar vrienden of collega’s, en biedt een welkome variatie aan de andere beschikbare functies.

Met veel respect heb ik deze jonge heren met ideeën zien komen, en ze tot een werkend prototype zien maken. Het is vrij intens met de juryleden die constant rondlopen en notities maken. Na drie uur werken en luisteren naar leiders uit de designindustrie, gaven zij een elevatorpitch in het Engels voor een groot publiek. En dat deden ze uitstekend. Geweldige presentaties waren het resultaat van drie uur hard werken! Uiteindelijk hebben Interaction Design-studenten Casper en Sven de derde plaats bereikt. En dat is fenomenaal! Het maakt mij erg trots op deze studenten, het Interaction Design-personeel en het GLR.

Matthijs ClasenerAdobe Education Leader

Live Presentatie

Bekijk de volledige onthulling van de Amsterdam2030 app.

Multi-menu

Design

Met het creëren van het gebruikersdashboard streefden wij naar een makkelijk te navigeren en unieke manier om de app te gebruiken. Vandaar is er naast het standaard Hamburgermenu in de rechtertop ook een extra veegbaar tegelsysteem op het homescherm aangebracht. Het is intuïtief, en kan worden gebruikt en gescrollt zo natuurlijk als elk ander aspect van een smartphone.

Belangrijkste functies

Unieke toevoegingen, zoals het zoeken van vrienden in de app

Zijmenu met belangrijke links, en een profieltab
Terugknop voor efficiënte navigatie
Vrienden zoekfunctie, inclusief live up-to-date locatiemarkers
Scrollbare lijst met huidige locaties van vrienden

Geïnteresseerd geraakt?

Ik sta altijd open voor een interessant gesprek, of voor toffe projecten.

×

Kennismaken?

Laat een bericht achter, en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.

×